Special Olympics kesämaailmankisat 2019 Abu Dhabissa

Vuoden 2019 kehitysvammaisille suunnatut maailmankisat nimeltänsä Special Olympic järjestetään Abu Dhabissa maaliskuussa 2019.

Special Olympics kesämaailmankisat 2019 Abu Dhabissa

Neljästoista maaliskuuta aina kahdenteen kymmenenteen yhteen päivään asti kestävät kisat ovat jatkoa kansainvälisille Special Olympic kilpailuille. Kisat järjestetään kansainvälisesti neljän vuoden välein. Seuraavat talvimaailmankisat siis tullaan järjestämään 2021 ja sitä seuraavat kesäkisat tulee olemaan 2023. Näin Special Olympic kisat ovat, joka toinen vuosi. Suomi on ollut mukana lähes jokaisessa kisassa vaihtelevan joukkueen voimin. Tänä vuonna kisoihin osallistuu Suomen joukkueesta 71 urheilijaa ja 31 muuta joukkueen jäsentä. Tämä on historian suurimpia joukkueita Suomesta Special Olympialaisiin.

Kisat järjestetään Abu Dhabissa

Isäntä maana toimiva Abu Dhabi on noussut muutaman vuoden aikana suosituksi erilaisten suurien maailmanlaajuisten kisojen järjestämisessä ja seuraavat muun muassa vapaaottelun maailman mestaruus kisat järjestetään samaisessa kaupungissa. Kuitenkin Arabiemiraattien media kuohunnan tuloksena voidaan olettaa, että kaikki kilpailijat eivät välttämättä lähde kyseiseen maahan osoituksena tuestaan siihen, ettei kannata millään tasolla korruptoitunutta valtiota tai sen touhuja. Urheilussa poliittisella, uskonnollisella tai millään muulla taustalla ei kuitenkaan pitäisi olla merkitystä, sillä urheilu on kaikille tasa-arvoista ja poissa pelistä kaikenlaisessa poliittisessa mielessä. Uintikisa osuudet sekä yleisurheilu on kuitenkin poikkeus kisan isäntämaana, sillä nämä urheilulajit järjestetään Dubaissa. Suomella on neljä yleisurheilijaa, neljä uimaria, kolme golfin pelaajaa, neljä keilaajaa, kolme melojaa, kaksi rytmistä voimistelijaa, koripallo ja jalkapallojoukkueet molemmista sukupuolista, rantalentopallojoukkue, purjehtijat, ratsastajat sekä tenniksen pelaajat. Triathlonille lähtee Jaakko Mikkonen Hyvinkäältä ja judossa lähtee kilpailemaan jopa viisi suomalaista urheilijaa. Koko Suomen joukkuetta kutsutaan nimellä Sisujengi. Special Olympics kisat alkavat 14.3, mutta muun muassa triathlon järjestetään jo aikaisemmin kahdeksas päivä maaliskuuta yhdessä kansainvälisen triathlon järjestön oman kisan yhteydessä. Joukkueenjohtaja Timo Pelkonen sekä Suomen kisaava triathlonisti ja hänen valmentajansa siis suuntaavat jo viides maaliskuuta Arabiemiraatteihin. Suomen joukkueen isäntäkaupunkina toimii Dubai ja muutama päivä ennen kisoja joukkue majoitetaan neljään eri majoituspaikkaan mahdollisimman lähelle omia kisakohteitansa. Kaikki muut lajit järjestetään Abu Dhabissa, mutta Dubaihin jäävät niin avovesiuinti, uinti kuin yleisurheilijatkin. Yhteensä kisoihin osallistuu urheilijoita ympäri maailman ja nyt tänä vuonna uusia maita on yhteensä mukana 34 kappaletta, joista suurin osa, kaksikymmentä yksi maata on Afrikasta. Kisat siis kasvavat edelleen vuosittain saavuttamaan yhä suuremman ja suuremman joukkion kansainvälisesti. Kisaajia tänä vuonna on huikeat kolme sataa kaksikymmentä. Tukea ja voittajafiilistä sekä yhteenkuuluvuutta voi olla mukana tukemassa Sosiaalisessa mediassa hastagillä #SamassaJengissä ja kisaajien sekä muiden kehitysvammaistenurheilijoiden kanssa tehtyjä tsemppi videoita ja kuvia voi jakaa ja katsoa YouTubesta ja muista lähteistä samaisella hakusanalla.

Varainkeruu

Joukkueen valmentaminen Special Olympic kisoja varten, välineistö ja joukkueen kisamatka ei ole ihan edullisimmasta päästä ja monet kehitysvammaiset urheilijat saavat hyvin rajoitettua taloudellista toimeentuloa. Tästä syystä osa joukkueen kisamatkan ja valmistautumisen budjetista pyritään saamaan kasaan varainhankinnan kautta. Kisan kokonaiskustannukset koko joukkueen osalta, johon on myös laskettu välineistö ja valmennus on noin kaksi sataa tuhatta euroa. Jos varainhankinta kampanja onnistuu, pääsevät urheilijat sen antaman tuen kautta valmistautumaan kisoihin vielä paremmin ja keskittymään itse valmennukseen. Yhteistyökumppanit tulevat osaksi lämmintä ja iloista perhettämme ja urheilijamme voivat tulla yrityksen tai yhteistyökumppanin tilaisuuksiin kertomaan Special Olympic matkasta ja sen kisoista tai vaikkapa omasta lajistaan enemmän. Yhteyttä yhteistyökumppanuuksissa tai mahdollisessa yhteistyössä voi ottaa suoraan toiminnanjohtaja Riikka Juntuseen tai markkinointipäällikkö Teemu Lakkasuohon.

Varainkeruu